SVE BOLJA SITUACIJA U ŠVEDSKOJ: Broj novozaraženih u padu tokom prethodne sedmice

Tanjug

27. 04. 2021. u 16:10

BROJ novozaraženih od kovid-19 u Švedskoj opao je tokom protekle sedmice, ali je i dalje na visokom nivou, pa je prerano reći da li će se taj trend nastaviti, saopštila je danas švedska Zdravstvena agencija.

СВЕ БОЉА СИТУАЦИЈА У ШВЕДСКОЈ: Број новозаражених у паду током претходне седмице

Foto: Depositphotos

Švedsku je pogodio težak treći talas pandemije, broj pacijenata na odeljenjima intenzivne nege je najveći od proleća prošle godine, iako je broj preminulih ostao nizak, preneo je Rojters.

Od prošlog petka u Švedskoj je registrovano 14.911 novih slučajeva korona virusa, što je najniži broj tokom vikenda u poslednjih pet nedelja.

- Prošle nedelje smo primetili pad od nekih 10 do 11 odsto - rekao je glavni epidemiolog Anders Tegnel na konferenciji za novinare.

- U Švedskoj je i dalje veoma visok nivo širenja virusa, istakao je on i dodao da je suviše rano proglašavati bilo kakvu pobedu.

U ovoj zemlji koja ima 10 miliona stanovnika, registrovano je 45 smrtnih slučajeva, pa ukupan broj preminulih od korona virusa iznosi 13.968.

Istovremeno, u Švedskoj je dato od petka 225.000 doza vakcina, pa ukupan broj doza datih do sada iznosi preko tri miliona.

Gotovo 28 odsto odraslih Šveđana do sada je primilo barem jednu dozu vakcine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)