KORONA BESNI U INDIJI: Vojska obećala medicinsku pomoć za suzbijanje novog talasa

Tanjug

27. 04. 2021. u 08:42 >> 08:46

ŠESTI dan u nizu broj novozaraženih u Indiji veći je od 300.000, a indijska vojska obećava da će obezbediti hitnu medicinsku pomoć kako bi se suzbio nezapamćeni epidemijski talas.

КОРОНА БЕСНИ У ИНДИЈИ: Војска обећала медицинску помоћ за сузбијање новог таласа

Foto: Tanjug/AP Photo/Mukhtar Khan

U poslednja 24 sata u Indiji su potvrđena 323.144 nova slučaja kovida-19, nešto manje nego juče, ali prepune bolnice i dalje nisu u stanju da prime novoobolele zbog nedostatka bolničkih kreveta i medicinskog kiseonika.

U poslednja 24 sata potvrđen je 2.771 smrtni slučaj među kovid pacijentima, ali eksperti tvrde da je realan broj preminulih značajno veći.

Brojne zemlje, među njima Tajland, Singapur, Bangladeš i Velika Britanija preduzele su korake da ograniče ulazak putnicima iz Indije i tako spreče širenje novih varijanti virusa.

Načelnik generalštaba vojske Indije, general Bipin Ravat, najavio je da će vojska obezbediti dodatne količine medicinskog kiseonika iz svojih rezervi, kao i da će se penzionisani vojni medicinski radnici priključiti zdravstvenim ustanovama koje se bore sa epidemijom.

Pomoć su obećali i Velika Britanija, Nemačka i SAD, a u prikupljanje pomoći uključili su se i Indijci koji žive i rade u SAD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!