ALARMANTNO UPOZORENJE SZO: Broj zaraženih korona virusom raste zabrinjavajućom brzinom!

Novosti online

20. 04. 2021. u 16:04

BROJ zaraženih virusom korona raste alarmantnom brzinom već osam uzastopnih nedelja, upozorila je Svetska zdravstvena organizacija (SZO).

АЛАРМАНТНО УПОЗОРЕЊЕ СЗО: Број заражених корона вирусом расте забрињавајућом брзином!

Foto: EPA

Prošle nedelje je zabeleženo više od 5,2 miliona novih slučajeva, najviše u jednoj nedelji od početka pandemije, rekao je generalni direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejzus na brifingu za novinare u Ženevi.

Smrtnost se takođe povećala petu nedelju zaredom, rekao je, a pandemija je sada službeno odnela više od tri miliona života. Tedros je upozorio da se tempo pandemije ubrzava.

- Trebalo je devet meseci da dostigenmo milion smrtnih slučajeva, četiri meseca da dosegnemo dva miliona i tri meseca da dosegnemo tri miliona smrtnih slučajeva - rekao je.

Kako su ljudi u rizičnim grupama ili stariji odrasli većinom vakcinisani, glavni direktor je sugerisao da se teret širenja virusa prebacuje na mlađe osobe.

Tedros je rekao da se infekcije i hospitalizacije među ljudima u dobi od 25 do 59 godina "povećavaju alarmantnom brzinom", verovatno zbog novih sojeva i povećane socijalizacije među mladima.

(Indeks)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna