MEDIJI NAJAVLJUJU: Američki ambasador u Rusiji ipak ide na konsultacije u Vašington

Novosti onlajn

20. 04. 2021. u 08:44

AMERIČKI ambasador u Moskvi Džon Saliven vratiće se ove nedelje u Vašington, piše portal „Aksios“, pozivajući se na predstavnika Stejt departmenta.

МЕДИЈИ НАЈАВЉУЈУ: Амерички амбасадор у Русији ипак иде на консултације у Вашингтон

Foto: Piksabej

- Ambasador Saliven će se ove nedelje vratiti u SAD kako bi se video sa porodicom i sastao sa članovima nove administracije sa kojima nije imao mogućnosti da se konsultuje od kad je pristao da nastavi službu na toj funkciji na neodređeno vreme - rekao je predstavnik Stejt departmenta.

Po njegovim rečima, Saliven će se „vratiti u Moskvu u narednim nedeljama“.

Ranije je „Aksios“, pozivajući se na neimenovane izvore, pisao da Saliven nema nameru da napusti Rusiju, bez obzira na preporuke ruskog Ministarstva spoljnih poslova da bi trebao da ode u Vašington na konsultacije. Kako su saopštili izvori, ako Rusija bude želela da Saliven napusti Moskvu, „moraće ga naterati da to uradi“.

Podsetimo, šef ruske diplomatije Sergej Lavrov saopštio je 16. aprila da je ruska strana posavetovala Salivenu da „ode u svoju prestonicu i obavi ozbiljne konsultacije“. Ruski MIP smatra da ambasadori Rusije i SAD u Vašingtonu i Moskvi treba da budu u svojim prestonicama radi analize situacije.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri