"IZMIŠLJENI, ODVRATNI I PRLJAVI FEJK": Zaharova o češkim optužbama Rusije za eksploziju skladišta municije

Novosti onlajn

19. 04. 2021. u 14:10

OPTUŽBE Praga na račun Rusije za eksploziju na skladištu oružja u Vrbeticama 2014. godine je „skrpljena na brzu ruku“, a koraci koji su zatim preduzeti mogu uništiti odnose između dve države, saopštila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

ИЗМИШЉЕНИ, ОДВРАТНИ И ПРЉАВИ ФЕЈК: Захарова о чешким оптужбама Русије за експлозију складишта муниције

Foto: EPA

- To je apsurd, ludilo današnjice, kada postoji mogućnost da se čujemo, sve operativno pogledamo, proverimo, bavimo se činjenicama. Ali, izgleda da živimo u savremenom svetu, gde ono što je očigledno nije dokaz - rekla je Zaharova.

Po njenim rečima, iza ponašanje Praga „stoje SAD koje upravljaju NATO-om, daju ton čitavom zapadnom informativnom prostoru“.

- Odlično shvatamo da to nije bio izbor ljudi i građana tih država (Češke i Poljske koje su proterale ruske diplomate)… Iza toga stoje političke snage koje se brinu, ne o nacionalnim interesima tih država, već o političkoj narudžbini iz Vašingtona - tvrdi Zaharova.

Odbijanje Praga da otkrije sve detalje eksplozije pokazuju da se radi o fejku.

- To i jeste dokaz da je sva ova istorija – izmišljeni, prljavi i odvratni fejk. Kada se radi o tragičnom slučaju, ljudi, zvanična lica odgovarajućih struktura koriste sve mogućnosti da otkriju pravu istinu - izjavila je Zaharova.

Predstavnica spoljnopolitičkog resora je podsetila na optužbe Londona na račun Aleksandra Petrova i Ruslana Boširova za koje smatraju da su otrovali bivšeg obaveštajca ruske službe GRU Sergeja Skripalja u Solsberiju. Sami oni su saopštili da su putovali u grad samo kao turisti.

- Tradicionalno voljeni par Petrov-Baškirov u akciji. To je izgleda sigurna karta, džoker, dva džokera. Sve se koristi – svaki mit, fejk, samo da se skrene pažnja sa situacija unutar zemlje - dodala je Zaharpova.

Moskva je povezala proterivanje diplomata sa otkrivenom zaverom oko pokušaja državnog udara u Belorusiji.

Podsetimo, češki premijer Andrej Babiš saopštio da Prag sumnjiči ruske obaveštajne službe da su odgovorne za eksploziju u skladištu municije u selu Vrbjetice 2014. godine. Istog dana, češki ministar spoljnih poslova Jan Hamaček izjavio je da njegova zemlja proteruje 18 ruskih diplomata. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!