ANTIVAKSERA PROGANJALO 200 ŽANDARA: Majka "buntovnik" iz Nansija uhapšena zajedno sa svojom ćerkom

Goran Čvorović - stalni dopisnik iz Pariza

18. 04. 2021. u 22:25

DANONOĆNO traganje za osmogodišnjom Miom i njenom majkom Lolom, posle pet dugih dana, urodilo je u nedelju plodom. Devojčiica koju je u francuskom Nansiju otela sopstvena majka uz pomoć saučesnika u utorak, pronađena je, zajedno s njom, u jednoj napuštenoj fabrici u švajcarskom mestu Sent Kroa.

АНТИВАКСЕРА ПРОГАЊАЛО 200 ЖАНДАРА: Мајка бунтовник из Нансија ухапшена заједно са својом ћерком

Ilustracija - Foto AP

Porodična priča uzbudila je javnost. Posle razvoda, Lola Montemađi (28) je s kćerkom otišla da živi kod majke. Pre tri godine se priključila Pokretu žutih prsluka, a onda je, s vremenom, postala sve sumnjičavija prema društvu u kom živimo. Pandemija je to samo ubrzala. Smatrala je da je kovid "izmišljen" da bi se promovisala 5g mreža, bunila se protiv novog svetskog poretka, verovala da je u pitanju zavera, isticala da joj banka blokira novac kad poželi, postala anoreksična misleći da se ljudima truje hrana... Brzo bi padala u vatru, onda su se pojavile i suicidne ideje, a zatim je odlučila da rasproda stvari, ispiše kćerku iz škole i krene kamping-karavanom u svet, da bi živela "ispod radara sistema." Tad se umešao sud, pa joj je krajem prošle godine oduzeto starateljstvo nad kćerkom, a dete dato na čuvanje baki.

U utorak, trojica muškaraca su se lažno predstavila kod bake kao sudski izvršitelji, uzeli dete i predali ga majci. Akcija je dugo i precizno planirana. U potrazi je kasnije učestvovalo čak 200 žandarma.

Lola Montemađi je u bekstvu imala pomoć prijatelja. Za njih se kaže da pripadaju grupi sa zaverenističkim idejama, da su planirali i napade na državne interese, uključujući i na centre za masovnu vakcinaciju protiv kovida. Ističe se da je njihov stav bio da se ceo svet ruši.

SUD DAO DETE NA "BEZBEDNO"

U pritvor je odvedeno šestoro "zaverenika", a državni tužilac iz Namsija je najavio nova hapšenja.

Sudijama su rekli da nisu učestvovali u otmici deteta, već da su hteli da pomognu majci da pronađe svoje dete. Kažu da su obe bile srećne kada su se srele.

Majka je uhapšena, a dete predato službama koje će je vratiti baki. Obe su bile u dobrom zdravstvenom stanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju