IZGLASAN PREDLOG ZAKONA: Virdžinija prva južnjačka američka država koja je legalizovala marihuanu

Tanjug

08. 04. 2021. u 09:56

VIRDžINIJA je postala prva južnjačka američka država koje je legalizovala marihuanu za rekreativnu upotrebu.

ИЗГЛАСАН ПРЕДЛОГ ЗАКОНА: Вирџинија прва јужњачка америчка држава која је легализовала марихуану

Depositphotos

Poslanici u Kongresu te države izglasali su u sredu predlog guvernera Ralfa Nortama za izmene zakona, kako bi bilo odobreno da odrasle osobe od jula mogu da poseduju i gaje male količine te opojne droge.

Predlog koji je Nortam vratio skupštini na usvajanje pretrpeo je značajne izmene u odnosu na verziju koja je odbačena u februaru.

Poslanici su prihvatili amandman kojim će rok za legalizaciju biti skraćen za oko tri godine, mnogo ranije nego što će početi maloprodaja.

Demokrate su poručile da je usvajanje ovog zakona hitan i neophodan korak kako bi se zaustavio nepravičan tretman obojenih manjina.

Zakon omogućava osobama starijim od 21 godine da od 1. jula mogu legalno da poseduju uncu (28,3 grama) kanabisa, pod uslovom da nemaju nameru da ga prodaju, kao i da uzgajaju do četiri biljke u svojim domovima.

Javna upotreba te droge i dalje će biti zabranjena.

Legalna prodaja, međutim, neće početi pre 1. januara 2024, jer zakon predviđa komplikovan proces uspostavljanja nove državne agencija za nadgledanje tržišta marihuane.

Do sada je marihuanu legalizovalo 15 od 50 američkih saveznih država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RASTUĆE PRETNJE SA BLISKOG ISTOKA: Razgovori iza zatvorenih vrata sa neviđenim merama bezbednosti, napetost zbog eskalacije