"VIJAGRA" PRODUŽAVA ŽIVOT: Studija švedskog instituta izazvala ogromnu pažnju kod muškaraca

V.N.

04. 04. 2021. u 11:33

PILULE vijagre ne samo da doprinose "bejbi bumu" "doprinoseći vremešnim muškarcima da održe zdrav seksualni život - nego pomažu i u produženju njihovog životnog veka.

ВИЈАГРА ПРОДУЖАВА ЖИВОТ: Студија шведског института изазвала огромну пажњу код мушкараца

Foto EPA

Istraživači sa švedskog Instituta Karolinska objavili su novi izveštaj koji otkriva da tableta za erektilnu disfunkciju može pomoći pacijentima sa kardiovaskularnim bolestima.

Studija je nedavno objavljena u američkom koledž časopisu "Kardiolodži". Rezultati pokazuju da muškarci sa bolestima koronarnih arterija kojima je vijagra prepisana zbog impotencije izgledaju zdravije i sa manjim rizikom od srčanog udara.

- Kada muškarci uđu u svoje zlatne godine, najmanje 70 odsto njih doživi impotenciju: problemi sa protokom krvi utiču na noge, visok krvni pritisak i povišen holesterol.

Poremećaj se leči "alprostadilom", koji širi krvne sudove i pomaže u stimulisanju penisa, ili PDE5 inhibitorima kao što je "vijagra". Tablete se uzimaju pre seksa da bi se povećao protok krvi pre nego što se raspoloženje popravi - kaže se u tekstu iz "Kardiolodžija".

"Problemi sa potencijom su česti kod starijih muškaraca, a sada naša studija takođe pokazuje da inhibitori PDE5 mogu zaštititi od srčanog udara i produžiti život", rekao je vodeći autor Martin Holcman iz Karolinskog instituta. "Zaštita je zavisila od doze, tako da što je češća doza inhibitora PDE5, to je manji rizik".

Holcman i njegov istraživački tim sugerišu da su muškarci koji su već pretrpeli srčani udar i uzimali "vijagru" ili "cijalis" u obliku tableta pokazali znakove produženog očekivanog životnog veka i smanjenja broja novih infarkta i srčane insuficijencije.

Studija je obuhvatila 16.548 muškaraca iz Švedske koji su imali i erektilnu disfunkciju i srčane bolesti. Oko 2.000 ispitanika dobilo je "alprostadil" i preostalu "vijagru".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)