ONI ĆE BITI PRVI NA UDARU: Izraelski obaveštajac otkrio kojoj državi se crno piše u slučaju rata Rusije i NATO alijanse (VIDEO)

Novosti online

03. 04. 2021. u 16:01

BIVŠI izraelski obaveštajac i šef specijalne službe "Nativ" Jakov Kedmi otkrio je ko će prvi stradati u mogućem sukobu NATO-a i Rusije.

ОНИ ЋЕ БИТИ ПРВИ НА УДАРУ: Израелски обавештајац открио којој држави се црно пише у случају рата Русије и НАТО алијансе (ВИДЕО)

Foto: EPA/printskrin/ilustracija

Prema mišljenju Kedmija, Sjedinjene Države će nemilosrdno staviti Ukrajinu da primi prvi udar ruskog napada.

On je kanalu „Solovjev uživo“ rekao da je Vašington spreman da rasporedi rakete kratkog dometa i vojne baze na teritoriji pod kontrolom Kijeva, ali će tako Ukrajina postati meta Moskve u slučaju direktne pretnje.

Foto: Printscreen

Kedmi je primetio da je "pravo ludilo" za Kijev da se izloži i dozvoli NATO-u da rasporedi vojne objekte u svojoj zemlji.

Bivši obaveštajac takođe je razmatrao rastuću agresiju retorike ukrajinskih vlasti protiv Rusije. Kedmi je tužno rezimirao da komanda ukrajinskih oružanih snaga jednostavno ne shvata da za stvarnu borbenu efikasnost vojske, te da nije dovoljno da se ona preobuče u uniformu NATO-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!