KORONA HARA FRANCUSKOM: Kritično u pariskom regionu, broj osoba na reanimaciji alarmantan!

G. ČVOROVIĆ, od stalnog dopisnika "Večernjih novosti" - PARIZ

24. 03. 2021. u 23:05

ZBOG statističkih problema, francuske zdravstvene vlasti nisu u sredu objavile broj novozaraženih.

КОРОНА ХАРА ФРАНЦУСКОМ: Критично у париском региону, број особа на реанимацији алармантан!

Arhiva

I u utorak su brojke bile kontradiktorne, pa problem u računanju, očigledno, opstaje. Ali, epidemija dobija na zamahu, u to nema sumnje.

Naročito je napeto u pariskom regionu, gde su na reanimaciji čak 1.382 osobe, što je više nego u piku drugog talasa jesenas. Broj zaraženih na sto hiljada stanovnika u Sen Deniju premašio je sedamsto.

U celoj zemlji, za samo 24 sata u bolnice je primljeno 2.130 bolesnika od kovida, među kojima je i ministarka kulture Rozlin Bašlo. Ona ima74 i po godine i za samo šest meseci je ispod limita od 75 godina koji su vlasti postavile za vakcinisanje bez uslova propratnih bolesti.

Mnogi se pitaju zbog čega neke kategrije društva, među kojima su oni koji vode državu, ali, na primer, i policajci ili nastavnici, nisu konačno stavljeni u prioritetne grupe, imajući u vidu veliki broj vakcinisanih iznad 75 godina. Predsednik Makron je poručio da će učitelji, možda, krajem aprila, doći na red.

U francuskim bolnicama trenutno ima 26.876 pacijenata od kovida 19. Broj osoba na reanimaciji povećao se za 17, na 4.651. U novembru, na vrhu drugog talasa, na intezivnoj nezi nalazila su se 4.903 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna