KANADA UVODI NOVE SANKCIJE RUSIJI: Moskva će odgovoriti

Tanjug

24. 03. 2021. u 19:38

KANADSKO ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da uvodi nove sankcije protiv devetorice ruskih zvaničnika zbog grubog i sistematskog kršenja ljudskih prava u Rusiji, što je navelo Kremlj da obeća da će reagovati u skladu sa tim.

КАНАДА УВОДИ НОВЕ САНКЦИЈЕ РУСИЈИ: Москва ће одговорити

Foto: Kremlin.ru

Ministarstvo je navelo da su sankcije deo diplomatskog napora da se izvrši pritisak na visoke ruske zvaničnike zbog, kako su naveli, pokušaja ubistva i pritvaranja istaknutog ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog i postupanja sa demonstrantima, preneo je Rojters.

Kanada će nastaviti da pojačava pritisak na rusku vladu da bezuslovno pusti Navaljnog i njegove pristalice koje su nezakonito lišene slobode, naveo je u saopštenju ministar spoljnih poslova Mark Garno.

Gruba kršenja ljudskih prava u Rusiji neće ostati bez odgovora, istakao je on.

Na pitanje TAS S-a da li će Moskva pružiti odgovor na akcije Otave, portparol Kremlja Dmitri Peskov je rekao: "Reagovaćemo u skladu sa tim".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

buki

25.03.2021. 00:17

Američka podguzna muva, koju zovu još i Kanada, ne može čak ni da smisli zašto uvodi sankcije, nego doslovce prepisuje od gospodara, pri tome se trudeći da negde ne pogreši, kako ne bi bila spljeskana mušolovkom ili repom.