BORELJ NAJAVIO VELIKI SASTANAK: Rusija i Turska u fokusu EU, evo šta će još biti tema razgovora

Tanjug

22. 03. 2021. u 10:59

ŠEF diplomatije EU, Žosep Borelj, najavio je da će u fokusu današnjeg sastanak ministra spoljnih poslova zemalja članica EU biti razgovori o odnosima sa Turskom i Rusijom, što će biti tema i video konferencije lidera EU 25. i 26. marta.

БОРЕЉ НАЈАВИО ВЕЛИКИ САСТАНАК: Русија и Турска у фокусу ЕУ, ево шта ће још бити тема разговора

Foto: Arhiva

Borelj je najavio da će se, posle Saveta ministra, sastati i sa šefom diplomatjie Turske povodom izveštaja koji će lideri EU usvojiti krajem nedelje.

Dolazeći na sastanak Saveta EU, Borelj je najavio i debatu o južnom evropskom susedstvu i video konfrenciju sa komesarkom UN za ljudska prava o strateškom dijalogu EU i UN o ljudskim pravima širom sveta.

- Postoje dve vruće tačke o kojima ćemo da razgovaramo, gde se situacija pogoršava, a to su Etiopija i Mjanmar. U slučaju Mjamanra uvešćemo sankcije protiv 11 osoba zbog učesća u državnim udaru i represije nad demonstrantima - kazao je Borelj.

U zvaničnoj najavi današnjeg sastanka Saveta EU, stoji da će Borelj informisati ministre EU o nedavnoj poseti specijalnog predstavnika Miroslava Lajčka Beogradu, Prištini i Podgorici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu