OGLASILA SE I KRALJICA: Elizabeta II se obratila javnosti uoči intervjua Megan i Harija

Tanjug

07. 03. 2021. u 19:23

BRITANSKA kraljica Elizabeta proslavila je danas Dan Komonvelta samo nekoliko sati pre američkog intervjua sa njenim unukom princom Harijem i njegovom suprugom Megan koji bi mogao da produbi podele u kraljevskoj porodici, javlja Rojters.

ОГЛАСИЛА СЕ И КРАЉИЦА: Елизабета II се обратила јавности уочи интервјуа Меган и Харија

Foto: EPA

- Svi smo nastavili da cenimo podršku, širinu iskustava i znanja koje donosi zajednički rad, i nadam se da ćemo zadržati ovaj obnovljeni osećaj bliskosti i zajedništva - rekla je kraljica u govoru povodom obeležavanja jedinstva Komonvelta.

Skoro 50 godina kraljevska porodica je u martu prisustvovala u londonskoj Vestminsterskoj opatiji godišnjem bogosluženju povodom Dana Komonvelta, posvećenog zemljama uglavnom iz bivšeg Britanskog Carstva koje održavaju veze sa Britanijom, ali je to ove godine otkazano zbog pandemije kovida-19.

Princ Čarls, kome su se pridružili i drugi članovi kraljevske porodice, uključujući njegovog starijeg sina i naslednika, princa Vilijama, takođe je odao priznanje hrabrosti koju su ljudi širom Komonvelta pokazali kao odgovor na pandemiju.

Obraćanje kraljevske porodice emitovano je nekoliko sati pre nego što će Si-Bi-Es prikazati dugo očekivani intervju vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

Hari i Megan će, po prvi put otkako su se preselili u SAD, u emisiji Opre Vinfri objasniti zašto su napustili Britaniju da bi započeli novi život u Kaliforniji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)