DIPLOMATSKI SKANDAL NA RELACIJI PEKING-VAŠINGTON: Kina demantuje - "Ne uzimamo analne briseve za test na koronu američkim diplomatama!"

Tanjug

25. 02. 2021. u 11:00

KINESKO ministarstvo spoljnih poslova demantovalo je danas da su američkim diplomatama u toj zemlji uzimani analni brisevi na Kovid-19 nakon medijskih izveštaja da su se neke američke diplomate žalile na ovakav postupak, prenosi Rojters.

ДИПЛОМАТСКИ СКАНДАЛ НА РЕЛАЦИЈИ ПЕКИНГ-ВАШИНГТОН: Кина демантује - Не узимамо аналне брисеве за тест на корону америчким дипломатама!

AP photo

- Koliko mi je poznato nikada nije zahtevano od američkog diplomatskog osoblja stacioniranog u Kini uzorkovanje analnog brisa za test na Kovid 19 - saopštio je danas na konferenciji za štampu portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Zao Lijian, navodi agencija.

Rojters prenosi da je američka medijska onlajn platforma Vajs (Vice) u sredu citirala zvaničnika Stejt departmenta da je ovakav test uzet greškom i da je Kina rekla da će prestati da koristi briseve za testiranje američkih diplomata.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a