STRAŠNE REČI RUSKOG ADMIRALA: Na pomolu je katastrofa, turska vojska je nesposobna

Novosti online

23. 02. 2021. u 22:32

RUSKI kontraadmiral Vjačeslav Sitnik, koji obavlja funkciju zamenika šefa Ruskog centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji, upozorio je danas da džihadisti u Idlibu prete i zabranjuju izbeglicama da pobegnu sa teritorije pod njihovom kontrolom.

СТРАШНЕ РЕЧИ РУСКОГ АДМИРАЛА: На помолу је катастрофа, турска војска је неспособна

Foto: Printscreen

Rusi su u ponedeljak otvorili kontrolne punktove Sarakib, Miznaz i Abu Azeidin, čiji je cilj da olakša izlazak stanovništva iz poslednjeg uporišta džihadista u provinciji Idlib, piše RIA Novosti.

- Radikalni militanti i oružane formacije blokiraju rad kontrolnih punktova i zabranjuju lokalnom stanovništvu da putuju na teritoriju pod kontrolom Damaska. Oni civilima prete oružjem i hapšenjem - rekao je Sitnik.

Prema njegovim rečima, turske oružane snage nisu u stanju da pruže bezbednost izbeglicama, što dodatno pogoršava situaciju u kojoj se nalaze civili.

- Nesposobnost turske vojske da osigura bezbednost civila u koridorima pogoršava situaciju za lokalno stanovništvo, koje pati zbog nedovoljnog broja lekara, kao i vanredne socijalno-ekonomske situacije izazvane teškim američkim sankcijama - rekao je Sitnik .

Dodao je da Centar za pomirenje zaraćenih strana u Siriji poziva komandante turske vojske na severu Sirije da nastave sa ispunjavanjem dogovorenih obaveza, kao i da osiguraju bezbednost civila koji žele da dođu na sigurnu teritoriju.

Više informacija o ratu u Siriji i situaciji na Bliskom istoku možete pročitati KLIKOM OVDE.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri