KOVID ŽURKE NISU POPULARNE SAMO U SRBIJI: Više od 100 okupljenih u lokalu u Parizu

Jurica Kerbler - Stalni Dopisnik iz Zagreba

21. 02. 2021. u 15:24

КОВИД ЖУРКЕ НИСУ ПОПУЛАРНЕ САМО У СРБИЈИ: Више од 100 окупљених у локалу у Паризу

Foto: Tanjug/AP Photo/Lewis Joly

STOTINAK osoba tajno su se okupile u noći između subote i nedelje na žurci ispod perifernog autoputa oko Pariza, iako u zemlji vlada policijski čas uz zabranu okupljanja od 18 sati do 6 ujutro.

Žurku je slučajno otkrio novinar, koji se s posla vraćao kući. Prateći grupu mladih, posle nekoliko minuta hodanja mračnim hodnikom, naišao je na napuštenu prostoriju u kojoj je sve bilo unapred organizovano, uz binu za igru, muzičku opremu i di-džeja.

Novinar je snimio ceo događaj. Niko osim njega nije nosio masku, a nisu poštovane ni mere distanciranja. Ulaz se nije naplaćivao, a pilo se piće koje je svako poneo sa sobom.

Policija je intervenisala oko 1 sat ujutro, zaplenila opremu i privela petoro organizatora, koji rizikuju godinu dana zatvora i 15.000 evra kazne.  

Takođe u pariskom regionu, policija je istovremeno otkrila stotinak učesnika na tajnoj zabavi na jednom stadionu u blizni aerodroma "Orli". Učesnici su na policiju bacali predmete koje su im se našli pri ruci, a jedan policajac je povređen. Privedeno je pet osoba, među kojima i troje organizatora. Ispisano je i 59 prekršajnih kazni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)