LUKAŠENKO POBEDNIK! Tihanovska priznala: Izgubili smo bitku

Novosti online

21. 02. 2021. u 14:16

BELORUSKA opozicija je „izgubila ulicu“, izjavila je kandidat za predsednika Belorusije Svetlana Tihanovska u intervjuu „Le Temps“.

ЛУКАШЕНКО ПОБЕДНИК! Тихановска признала: Изгубили смо битку

Novosti

- Moram da priznam da smo izgubili ulicu, nemamo mogućnosti da se borimo sa nasiljem režima protiv demonstranata. Oni imaju oružje, imaju silu, tako da, u ovom trenutku, čini se da smo izgubili. Znam da su Belorusi umorni od toga da se plaše - rekla je Tihanovska.

Foto: EPA

Prema njenim rečima, stanovnici Belorusije su očekivali brzo rešavanje političke situacije, ali „povratak demokratiji“ je zahteva više vremena, nego što se očekivalo.

Ona je dodala da je strategija opozicije, da se „bolje organizuju kako bi se vršio stalni pritisak na režim, sve dok ljudi ponovo budu spremni da izađu na ulice, možda, u proleće“.

Podsetimo, masovni protesti opozicije počeli su u Belorusiji 9. avgusta, nakon predsedničkih izbora. Prema podacima Centralne izborne komisije, na izborima je pobedio aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko sa 80,1 odsto osvojenih glasova. Opozicija nije priznala rezultate izbora i smatra da je pobedila Tihanovska. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest