SZO ODALA PRIZNANJE: „Lanset“ je dokazao kvalitet vakcine „Sputnjik Ve“

Novosti onlajn

03. 02. 2021. u 22:47

SVETSKA zdravstvena organizacija (SZO) pozdravlja objavljivanje rezultata ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sutnik V) u renomiranom medicinskom časopisu „Lanset“ , rekla je predstavnica SZO u Rusiji Melita Vujnovič u emisiji televizije „Rusija 24“. Ona to smatra dokazom efikasnosti vakcine.

СЗО ОДАЛА ПРИЗНАЊЕ: „Лансет“ је доказао квалитет вакцине „Спутњик Ве“

Foto: EPA

Vujnovič navodi da SZO pregovara sa raznim proizvođačima o isporuci vakcina.

- Nema dovoljno doza vakcina za sve zemlje i važno je da se ne napuste oni koji ne mogu da kupe vakcine. SZO aktivno učestvuje, pregovori se vode sa svim zemljama na najvišem nivou, očekujemo podršku Rusije i drugih zemalja, kako bismo svima kojima je potrebno obezbedili vakcine - objasnila je.

Naučni časopis „Lanset“ je objavio rezultate treće faze kliničkih ispitivanja „Sputnjika Ve“ (Sputnik V), potvrdivši njenu efikasnost i sigurnost. Tokom treće faze kliničkih ispitivanja vakcina je pokazala visok nivo efikasnosti od 91,6 procenata.

Naučnici su došli do zaključka da vakcina obezbeđuje potpunu zaštitu prilikom teških slučajeva bolesti kovid 19.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MUŠKARAC KOJI SE ZAPALIO U KRITIČNOM STANJU: Novi detalji drame u NJujorku