OD POZIRANJA U AVIONU DO – HAPŠENJA: Put Navaljnog od Berlina do Moskve, “kvar” preusmerio sletanje, sa “Šeremetjeva“ otišao u pratnji policije

Branko VLAHOVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - MOSKVA

17. 01. 2021. u 19:59

ОД ПОЗИРАЊА У АВИОНУ ДО – ХАПШЕЊА: Пут Наваљног од Берлина до Москве, “квар” преусмерио слетање, са “Шереметјева“ отишао у пратњи полиције

Foto: Fontanka.ru

RUSKI opozicioner Aleksej Navaljni vratio se u nedelju uveče u Moskvu.

On je doleteo iz Berlina avionom ruske kommpanija “Pobeda“, ali umesto na aerodrom „Vnukovo“, avion u kojem je bio Navaljni sleteo je na „Šeremetjevo“.

Na redu letenja se pojavila informacija da avion iz Berlina sleće na „Šeremetjevu“ u 20.48. Saopšteno je da letelica ne može da sleti na aerodrom „Vnukovo“ zbog tehničkih razloga. Navodno da se pokvarila tehnika za čišćenje snega. Zbog velike udaljenosti dva aerodroma pristalice Navaljnog se nisu mogle prebaciti da ga sačekaju na „Šeremetjevu“.

NJega je u avionu pratio veći broj novinara. Navaljnog su nemački policajci dovezli direktno do aviona, a zatim su novinari počeli da ga snimaju. Sve dok nisu svi seli na svoja mesta avion nije mogao da poleti. Zbog toga je iz Nemačke je avion poleteo sa zakašnjenjem .

Foto: Privatna arhiva

Još dok se nije znalo da će avion sleteti na „Šeremetjevu“ policija je istisnula iz aerodromske zgrade pristalice Navaljnog i oni su bili na ulici bez obzira što se temperatura spustila na minus 20. Policija je u zgradu arodroma puštala samo one koji imaju avionsku kartu.

Foto: RBC

Morali su da izađu svi koji nemaju kartu

A onda je javljeno da se sletanje pomera. Kada je na „Šeremetjevu“ Navaljni iz aviona ušao u aerodromsku zgradu, čekala ga je policija.

U pratnji policije je napustio aeerodrom.

Foto: Fontanka.ru

Specijalci na "Vnukovu"

Inače, policija je uhapsila više saradnika Fonda za borbu protiv korupcije, kojim rukovodi Navaljni. Ukupno je uhapšen 21 čovek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)