VELIKA NAJAVA PREDSEDNIK AZERBEJDŽANA: Alijev otkrio bitan plan Azera

Novosti online

05. 01. 2021. u 15:08

PREDSEDNIK Azerbejdžana Ilham Alijev izjavio je da će po njegovom nalogu početkom godine u gradu Fizuli u Karabahu biti izgrađen međunarodni aerodrom.

ВЕЛИКА НАЈАВА ПРЕДСЕДНИК АЗЕРБЕЈЏАНА: Алијев открио битан план Азера

Foto: Printskrin

- Prema mom nalogu u Fizuliju će biti izgrađen međunarodni aerodrom. Već je data naredba, sad se bira mesto. Biće sprovedeni radovi na razminiranju teritorije. Dao sam nalog da ove godine treba da se izgradi aerodrom u Fizuliju, u krajnjem slučaju, treba da budu izgrađene piste - rekao je Alijev.

Prema njegovim rečima, „međunarodni aerodrom u Fizuliju omogućiće da se pozivaju strani gosti u grad Šuša“.

- Stigavši tamo (u Fizuli), za kratko vreme biće moguće stići u grad Šuša - naglasio je predsednik Azerbejdžana.

​Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno su se optuživali za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

Lideri Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, Vladimir Putin, Ilham Alijev i Nikol Pašinjan, potpisali su 10. novembra zajedničku izjavu o potpunom prekidu borbenih dejstava u Nagorno-Karabahu. Kako se navodi u izjavi, jedan deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Ovaj dokument predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili