BAŠAR JE BRANIO NAROD KAD SU SVI BEŽALI: Ćerka generala otkrila malo poznate detalje o svom ocu i odnosu sa Asadom

Novosti online/Đ. M.

30. 12. 2020. u 11:50

ZEJNAB Solejmani, ćerka ubijenog komandatna iranskih Kuds snaga, generala Kasema Solejmanija, otkrila je kakav je odnos njen otac imao sa Bašarom al-Asadom, predsednikom Sirijske Arapske Republike.

БАШАР ЈЕ БРАНИО НАРОД КАД СУ СВИ БЕЖАЛИ: Ћерка генерала открила мало познате детаље о свом оцу и односу са Асадом

Foto: Ministarstvo odbrane RF/EPA/AP pool

Libanska televizija Al-Majadin je objavila veliki intervju sa Zejnab Solejmani, gde je ona istakla da je njen pokojni otac smatrao da je sirijski predsednik "veoma hrabar čovek, koji brine o svom narodu i mnogo ga voli".

- Sirijski predsednik voli svoj narod i brine se za njega, za razliku od arapskih zvaničnika koji su pobegli kada su bili pod pritiskom. Ustao je da brani svoj narod i zemlju - rekla je Zejnab Solejmani.

Ona je govorila i ubistvu čuvenog komandanta Hezbolaha Imada Mugnjije, koji je nastradao prilikom izraelskog napada u Damasku 2008. godine. Kako je rekla, generala Solejmanija je ubistvo "hadž Imada" duboko pogodila, i danima nije razgovarao ni sa kim.

Zejnab je rekla da je njen otac puno čitao, i da je bio vrlo pametan čovek.

- Voleo je da čita poeziju, i napamet je učio pesme. Takođe je čitao i memoare značajnih istorijskih ličnosti, i istorijske knjige uopšte. Pored toga, voleo je sport i vežbao je kad god je mogao.

Ona je takođe naglasila da su njenog oca vojnici voleli zato što je bio "komandant koji je stalno bio na terenu, zapovednik sa jakom harizmom, koji je imao i izuzetno saosećajno i nežno srce".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!