PUTIN POSLAO ČESTITKE SVETSKIM LIDERIMA: Evo šta je poželeo Trampu, a šta Bajdenu

Novosti online

30. 12. 2020. u 11:02

RUSKI predsednik Vladimir Putin čestitao je Novu godinu i Božić svetskim liderima, među kojima su aktuelni predsednik SAD Donald Tramp, budući predsednik Džozef Bajden, predsednik Francuske Emanuel Makron, engleska kraljica Elizabeta II, saopštio je Kremlj.

ПУТИН ПОСЛАО ЧЕСТИТКЕ СВЕТСКИМ ЛИДЕРИМА: Ево шта је пожелео Трампу, а шта Бајдену

Foto: EPA

- U novogodišnjoj i božićnoj čestitki izabranom predsedniku SAD Džou Bajdenu Vladimir Putin je naglasio da su pandemija virusa korona i drugi izazovi sa kojima se svet suočio u odlazećoj godini potvrdili potrebu široke međunarodne saradnje - navodi se u saopštenju.

Putin je izrazio uverenost da Rusija i SAD, gradeći odnose u duhu jednakosti i uzimajući u obzir međusobne interese, mogu mnogo uraditi na jačanju stabilnosti i bezbednosti na regionalnom i globalnom nivou.

- Ruski predsednik je čestitao predsedniku SAD Donaldu Trampu novogodišnje i božićne praznike i poželeo mu dobro zdravlje, bodar duh, blagostanje njemu i njegovoj porodici, a svim građanima SAD – sreću i prosperitet - navodi se u saopštenju.

Pored američkih lidera, čestitku je dobio i francuski predsednik Emanuel Makron. Putin je izrazio nadu da će se nastaviti aktivna saradnja dve države.

U čestitki predsedniku Belorusije Aleksandru Lukašenku ruski lider je izrazio nadu da će i dalje jačati savez dve države, Evroazijski ekonomski savez, ODKB i ZND.

Kako navodi Kremlja, Putin je u pismu predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu izrazio zadovoljstvo razvojem odnosa između dve zemlje i siguran je da će se to i nastaviti.

Čestitke su dobili još i engleska kraljica Elizabeta, premijer Velike Britanije Boris Džonson, kancelarka Nemačke Angela Merkel, predsednik Sirije Bašar Asad i mnogi drugi. 

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024