NOVI SOJ KORONE JE MNOGO ZARAZNIJI: Završen hitan sastanak britanskih stručnjaka, evo šta su saopštili

Tanjug

19. 12. 2020. u 19:48

BRITANSKI premijer Boris DŽonson i grupa britanskih naučnika potvrdili su danas da je nova varijanta korona virusa identifikovana u Velikoj Britaniji i do 70 odsto zaraznija od dosadašnjeg tipa virusa, ali ne i smrtonosnija, kao i da bi vakcina trebalo da bude efikasna i protiv novog soja.

НОВИ СОЈ КОРОНЕ ЈЕ МНОГО ЗАРАЗНИЈИ: Завршен хитан састанак британских стручњака, ево шта су саопштили

Foto: Depositphotos

Premijer DŽonson i glavni savetnik za zdravstvo u britanskoj vladi Kris Vajti saopštili su da je u Velikoj Britaniji identifikovan novi soj virusa koji se širi mnogo lakše od prethodnog, ali da nije potvrđeno da taj novi soj izaziva teže oblike kovida-19 ili veću smrtnost, preneo je Rojters.

Glavni savetnik za nauku u britanskoj vladi Petrik Volans izjavio je da je vakcina protiv korona virusa po svemu sudeći efikasna i protiv novog soja i ukazao da je nova podvrsta korona virusa možda nastala u Velikoj Britaniji, ali da je detektovana i u drugim zemljama.

Britanski premijer Boris DŽonson danas je takođe najavio da će u Londonu i na jugoistoku Engleske biti uveden viši nivo antiepidemijskih restrikcija zbog širenja zaraznije varijante korona virusa.

On je saopštio da je vlada odustala od najavljenog ublažavanja restriktivnih mera tokom božićnih praznika zbog porasta broja novoinficiranih zaraznijom varijantom korona virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŠVAJCARSKA TROŠI 5,5 MILIJARDI NA LOVCE: Želi da kupi 36 borbenih aviona tipa F-35A