PUTIN ODBRUSIO BRITANSKOM NOVINARU: Zapad je "progutao" odvajanje (tzv.) Kosova a građanima Krima, gde je održan referendum, uveo sankcije!

Novosti onlajn

17. 12. 2020. u 14:21

PREDSEDNIK Rusije Vladimir Putin uporedio je jednostranu secesiju Kosova i Metohije i Krim na kojem je održan referendum odgovarajući na pitanje britanskog novinara na godišnjoj konferenciji za medije.

ПУТИН ОДБРУСИО БРИТАНСКОМ НОВИНАРУ: Запад је прогутао одвајање (тзв.) Косова а грађанима Крима, где је одржан референдум, увео санкције!

Foto: EPA

Putin je podsetio da je Krim ušao u sastav Rusije kao rezultat referenduma, za razliku od Kosova. Međutim, na Zapadu su „progutali“ odvajanje Kosova, dok su stanovnicima Krima uveli sankcije.

- Da, mi smo fini, za razliku od vas (Zapada) - odgovorio je Putin na pitanje britanskog novinara, da li je baš Rusija uvek nedužna ili ima malo i njene krivice u lošim odnosima sa Zapadom.

- Sada će države NATO-a leteti iznad Rusije i predavati informacije SAD, dok je Moskva toga lišena - rekao je on.

Šef države je naveo da Rusija na to mora da odgovori novim tipovima oružja.

- Vi ste pametni ljudi? Zašto mislite da smo mi budale? - rekao je Putin, govoreći o pretenzijama zapadnih država prema Rusiji u vojno-strateškoj sferi.

Putin je naglasio da oseća odgovornost za Rusiju i da će sve uraditi za njenu dobrobit.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (9)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!