MINUT ĆUTANjA, PA OPŠTI HAOS: Odata pošta palim borcima u Jerevanu, ulicama odjekuje Nikol izdajnik! (VIDEO)

Novosti online

05. 12. 2020. u 16:01

МИНУТ ЋУТАЊА, ПА ОПШТИ ХАОС: Одата пошта палим борцима у Јеревану, улицама одјекује Никол издајник! (ВИДЕО)

Foto: EPA

U CENTRU Jerevana održani su protesti pristalica opozicije koji ne odustaju od zahteva za ostavkom premijera Nikola Pašinjana, a okupljeni su najpre minutom ćutanja odali poštu vojnicima koji su stradali u sukobima u Nagorno-Karabahu.

Demonstranti, koji nose zastave i transparente, s vremena na vreme uzvikuju "Nikol - izdajnik". Oni su se uputili ka rezidenciji premijera od kojeg traže ostavku.

Predstavnik stranke „Dašnakcutjun" Gegam Manukjan je rekao da će podneti zahtev za ostavkom Pašinjana ispred njihove rezidencije kako bi "čuo i shvatio da otadžbina želi da on što pre ode".

Direktor Službe za nacionalnu bezbednost i lider opozicione stranke „Otadžbina“ Artur Vanecjan navodi da je 17 opozicionih stranaka predložilo da dužnost šefa vlade preuzme bivši premijer Vazgen Manukjan.

Vanecjan tvrdi da je Manukjan rekao da će, ukoliko bude izabran za premijera zemlje, održati vanredne parlamentarne izbore na kojima neće učestvovati.

Protesti opozicije u Jerevanu počeli su nakon što je 9. novembra usvojen sporazum o potpunom prekidu vatre u Nagorno-Karabahu, koji su potpisali ruski predsednik Vladimir Putin, azerbejdžanski predsednik Ilham Alijev i jermenski premijer Nikola Pašinjan.

Sporazum predviđa da strane zadrže svoje trenutne položaje, kao i raspoređivanje ruskih mirovnih trupa u regionu, a opozicija u Jeremeniji ga tumači kao neosnovanu odluku o kapitulaciji.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)