GLOBALISTIČKI KONCEPT: Bajden otkrio kakvu će politiku voditi prema Rusiji, Kini i Iranu

Novosti online

04. 12. 2020. u 11:28

DEMOKRATA DŽo Bajden izjavio je da namerava da se pridržava multilateralnog pristupa u politici prema Rusiji, Iranu, Kini i drugim zemljama, prenosi Si-En-En.

ГЛОБАЛИСТИЧКИ КОНЦЕПТ: Бајден открио какву ће политику водити према Русији, Кини и Ирану

DŽo Bajden / Foto AP

- Mi ne možemo dozvoliti Iranu da dobije na raspolaganje nuklearno oružje. Jedno sigurno znam – mi to ne možemo postići sami. Stoga, u rešavanju pitanja koja se tiču ne samo Irana, nego i Rusije, Kine i drugih zemalja, neophodno je da budemo deo veće grupe zemalja - smatra Bajden.

On je, međutim, takođe rekao i da ne može da formuliše politiku SAD pre nego što stupi na predsedničku dužnost.

- Ali ja želim da uspostavim bliske, bliske odnose savezništva kako u Evropi, tako i u regionu Indijskog i Tihog okeana - poručio je on.

Bajden je priznao da ga očekuju „teški pregovori“ sa Evropskom unijom, istakavši da ne gaji iluzije tim povodom.

Ranije je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov rekao da Moskva može proširiti saradnju sa novom administracijom Vašingtona u najmanje pet pravaca – strateškoj stabilnosti, neširenju nuklearnog oružja, saradnji u svemiru, borbi protiv terorizma i pandemije.

Bajden: Nadam se da će Tramp biti na mojoj inauguraciji

DŽo Bajden je rekao da se nada da će Donald Tramp prisustvovati njegovoj inauguraciji 20. januara "kako bi pokazao primer ostalim nacijama kakva je demokratija u SAD", ali i da pokaže mirnu predaju vlasti političkom rivalu.

- Odluka je na njemu. Nema ličnih posledica po mene, ali mislim da je važno za državu da prisustvuje. Odbijanje da se prizna poraz se dešava u režimima koje vode mali diktatori - rekao je Bajden.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (3)

HA HA DA POKAZE OSTALIM NACIJAMA KAKVA JE DEMOKRATIJA U SAD

04.12.2020. 11:37

Nije potrebno pokazivat, CEO SVET ZNA DA JE VASA DEMOKRATIJA LOPOVSKA, pokrali ste sopstvene izbore, pljackate svetske prirodne resuse, izazivate ratna razaranja po svetu, i vi to nazivate demokratijom.

Varto Marx

05.12.2020. 19:37

Bajden radice sto njegovi exsperti narede. On je u jako losoj zdrastvenoj situaciji, svetski policajac SAD vise nisu, najjaci, Ali jesu njaveci rasisti i agresori na svijetu, dobro je da imaju konkurencija. Agresor i dalje ne bira srestva gde se ukaza prilika krene i sravna sve sa zemljom nazalost.