ČUDO LJUBAVI RIKARDA PROBUDILO IZ KOME: Filmska priča bračnog para iz Rima obolelog od korone oduševila svet

Milica Ostojić

29. 11. 2020. u 10:40

IZAŠAO je iz "tunela kovida" posle tri meseca kome, probudio se Rikardo zahvaljujući glasu svoje supruge Karmen snimljenom na telefonu a kojeg su mu puštali lekari.

ЧУДО ЉУБАВИ РИКАРДА ПРОБУДИЛО ИЗ КОМЕ: Филмска прича брачног пара из Рима оболелог од короне одушевила свет

Foto: Printskrin

U svom beznađu, Karmen je želela da je on čuje i da se "trgne". I - čudo se desilo, Rikardo je konačno, u junu, čuo svoju Karmen!

- Nikada neću moći dovoljno da se zahvalim lekarima za ono što su učinili - potresena emocijama ispričala je Karmen medijima.

Životna priča o ljubavi jedne žene koja ih je oboje spasla, njen glas koji ga je "preveo na drugu obalu", u život, počinje aprila meseca kada Rikardo (61 godina), bez ikakvih prethodnih zdravstvenih tegoba, biva smešten u rimsku bolnicu "Emeli" pozitivan na kovid 19, sa teškim respiratornim problemima. Samo dan kasnije u bolnicu ulazi i Karmen, pozitivna na virus korona. Srećom, ona je imala manje zdravstvene tegobe i posle samo nekoliko dana, nju otpuštaju na kućno lečenje. Rikardu se stanje dodatno pogoršava, lekari ga smeštaju na intenzivno odeljenje, ali terapija ne pomaže - posle samo nekoliko dana ulazi u komu.

Za Rikarda, ali i Karmen, tada počinje pakao i najteži udarac u životu: ona je očajna zbog situacije u kojoj se nalazi njen muž, ne može da se izbori sa strahom da će umreti njen voljeni čovek i u pomoć joj priskače psiholog. Karmen nema snage da se bori sama.

VERNOST Rikardo i Karmen, Foto: Printskrin

Sluša pesme sa balkona, širi se entuzijazam građana sa proleća da će epidemija brzo proći... Ali, muzika je brzo utihnula, kovid hara gradovima, mrtvih je sve više, a Karmen živi sliku jedne zemlje preplašene i svoje duše rastrzane. Terapija psihologa ne pomaže, a prazna kuća postaje nepodnošljiva.

Iz očajanja, jednoga dana sakupila je hrabrost i pozvala bolnicu "Emeli", odeljenje reanimacije. Zamolila je lekara da joj da njegov broj telefona da bi mogla da mu pošalje jednu govornu poruku i preklinje ga da je pusti Rikardu, iako je u komi. U poruci, Rikarda moli da ne popusti:

- Imamo još toliko toga da uradimo zajedno, nas dvoje, tvoja deca i unučica, potrebna nam je tvoja snaga a pre svega tvoja ljubav, trebaš nam da se vratiš.

RODIO SE DRUGI PUT

PO izlasku iz bolnice Rikardo je gledao saobraćaj na ulici kao da ga vidi prvi put. Plakao je, svedočila je ovih dana njegova Karmen, od potresenosti i sreće. Bio je malaksao ali živ, pobedio je kovid uz svoju Karmen - rodio se drugi put.

Lekar je razumeo ljubav i bol Karmen i poruku je Rikardu pustio. Od tada, svakoga dana lekari su Rikardu puštali poruku, kako bi čuo glas svoje ljubljene žene. Na njegov rođendan, Karmen mu je poslala omiljene kancone i od tada su mu puštali i muziku.

I tako, jednog junskog dana, čudo se desilo: na glas svoje Karmen, probudio se Rikardo! Lekari su bili oduševljeni, Karmen je bila van sebe od sreće što njen muž nije više u komi. Uz pomoć psihologa, pripremala se za prvi susret sa mužem: Rikardo je posle tri meseca u komi bio jedan drugi čovek, izmučen, sa mnogo kilograma manje. Usledio je susret sa mnogo suza i radosti, a u bolnici su, zajedno sa njima, plakali i doktori, medicinske sestre, osoblje...

Rikardo je izašao iz užasa virusa korona, ali se još oporavlja u jednoj drugoj rimskoj bolnici. Čitavo leto proveo je na rehabilitaciji, stigla je i jesen i novi nalet virusa i strah od Italije u karantinu. Rikardo je svakim danom pomalo bolje, a u danu kada je izašao iz bolnice da bi se premestio u drugu, Karmen ga je držala pod ruku dok je prolazio kroz vrata bolnice.

Njene poruke, kancone koje mu je snimala i slala, njena ljubav, uspeli su. Ljubav ima snagu leka kakvu još niko nije izmerio, ponavlja Karmen svakoga dana ulazeći u bolnicu kod svoga Rikarda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)