AUTO-BOMBA RAZNELA CENTAR AL-BABA: Tela razbacana na sve strane, ima mrtvih i ranjenih (VIDEO)

Novosti online

24. 11. 2020. u 16:01

AUTOMOBIL bomba eksplodirao je u gradu Al-Bab na severoistoku pokrajine Alepo, poginulo je nekoliko ljudi i pričinjena je značajna materijalna šteta na brojnim zgradama.

АУТО-БОМБА РАЗНЕЛА ЦЕНТАР АЛ-БАБА: Тела разбацана на све стране, има мртвих и рањених (ВИДЕО)

Foto: Tviter Printskrin

Civilni izvori izvestili su dopisnika SANA-e da je "automobil bomba eksplodirao jutros u gradu Al-Bab na severoistoku provincije Alepo, što je dovelo do ranjavanja nekoliko ljudi, a tom prilikom je naneta velika materijalna štetu mestu".

Prema pisanju Al DŽazire, u eksploziji su dve osobe poginule, a ranjeno je preko 20 ljudi.

Izvori su istakli da su "grupe turskih snaga i njihovi plaćenici bili raspoređeni u mestu i blizini eksplozije i nije potvrđeno da li je bilo smrtnih slučajeva u njihovim redovima." Nijedna grupa nije preuzela odgovornost za bombaški napad.

Vredi napomenuti, prema SANA-i, da je "7. ovog meseca eksplozivna naprava postavljena u automobil eksplodirala u gradu Al-Bab, usmrtivši 3 plaćenika turskog režima, pripadnika terorističkih organizacija, nanevši materijalnu štetu na imovini".

Na društvenim mrežama, pro-turski izvori već upiru prstom u sirijske Kurde da oni stoje iza napada u Al-Babu, ali ta informacija nije potvrđena.

(Srbija danas)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)