MOSKVI PRETI KOLAPS: Ciklon Sara se nadvija nad ruskom prestonicom

Novosti online

21. 11. 2020. u 17:49

МОСКВИ ПРЕТИ КОЛАПС: Циклон Сара се надвија над руском престоницом

Foto: Piksabej

CIKLON "Sara" će u ruskoj prestonici u nedelju doneti obilne snežne padavine, ali se najsnažniji nalet ciklona očekuje u ponedeljak ujutru, saopštio je stručnjak iz meteorološkog centra "Fobos" Evgenij Tiškovec.

Prema njegovim rečima, oblačno vreme će se zadržati u Moskvi noćas i u nedelju u jutarnjim časovima, ali bez značajnijih padavina. Noću se očekuje slab mraz – temperatura vazduha u Moskvi će pasti na dva do četiri stepena Celzijusa ispod nule.

Međutim, kako je objasnio Tiškovec, u popodnevnim časovima u nedelju Moskvi će početi da pada sneg, a uveče će vetar jače duvati. Mećava će dovesti do smanjene vidljivosti na putu. Temperatura preko dana neće prelaziti preko nule.

Tiškovec ističe da se snažniji nalet ciklona „Sara“ očekuje u noći između nedelje i ponedeljka.

- Snežne padavine će se intenzivirati u vreme jutarnjeg špica, vidljivost će se smanjiti i iznosiće manje od jednog kilometra, na putevima će biti smetova što će prouzrokovati zastoje, kao i prekide u vazdušnom saobraćaju. Minimalna temperatura iznosiće od minus jedan do minus tri stepena Celzijusa, preko dana padavine će oslabiti. Duvaće jugozapadni vetar, brzinom od četiri do devet metara u sekundi - izjavio je stručnjak.

Meteorolog upozorava na pad vazdušnog pritiska, što će se negativno odraziti na meteoropate.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)