OŠTRE MERE UVEDENE SADA, DA BI BOŽIĆ "BIO BOLJI": U Španiji odlučeno da zatvore Madrid, Britanci zadovoljni rezultatom restrikcija

V.N.

20. 11. 2020. u 23:58

REGIONALNA vlada Madrida saopštila je da će to područje zatvoriti granice s drugim španskim regionima između 4. i 14. decembra, u pokušaju da zaustavi prenos virusa tokom dugog prazničnog vikenda koji počinje u petak, 4. decembra, i traje do sledećeg ponedeljka i utorka.

ОШТРЕ МЕРЕ УВЕДЕНЕ САДА, ДА БИ БОЖИЋ БИО БОЉИ: У Шпанији одлучено да затворе Мадрид, Британци задовољни резултатом рестрикција

Foto AP

Tokom tog perioda, ulazak i izlazak iz regiona biće dozvoljen samo iz vanrednih razloga.

- Želimo da stvari budu sve bolje kako se približavamo Božiću - rekao je u petak Antonio

Sapatero, zamenik ministra javnog zdravlja regiona.

Očekuje se da će policijski čas u Španiji, proglašen pod trenutnim vanrednim stanjem, ostati na snazi najmanje do početka sledeće godine. U Madridu ljudi moraju da budu kod kuće od ponoći do šest sati ujutro, a skupovi - kao i drugde u Španiji - ograničeni su na šest ljudi.

Do danas je Španija zabeležila 1.541.574 slučaja zaraze virusom korona i 42.291 smrtni slučaj.

A jedna od zemalja koja se takođe nada da bi mogla da ublaži restriktivne mere kako bi dozvolila porodicama okupljanje za Božić jeste Velika Britanija jer postoje signali da je stanje sa virusom korona počelo da se poboljšava kao rezultat trenutnog zatvaranja širom zemlje.

London, Foto AP

Engleska je, slično Španiji, pod "lokdaunom" već dve nedelje, i lekari veruju da stvari počinju da se kreću u pravom smeru. Lokdaun u Engleskoj bi trebalo da se završi 2. decembra.

Ujedinjeno Kraljevstvo ima najgori bilans u Evropi, sa najviše smrtnih slučajeva, a premijer Boris Džonson je uveo neke od najstrožih mera posle Drugog svetskog rata.

Broj slučajeva virusa korona u Evropi premašio je juče 15 miliona, a region beleži nagli porast zaraza sa početkom zime, prijavljujući milion novih infekcija svaka četiri dana. Evropa je do sada imala 344.401 smrtni slučaj izazvan virusom korona, što predstavlja četvrtinu zabeleženih infekcija i smrtnih slučajeva u svetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!