ZAPAD SPREMA NOVI RAT U KARABAHU: Rusija upozorila na pakleni plan nastavka krvavog sukoba na Kavkazu

Novosti online

18. 11. 2020. u 15:03

DIREKTOR Spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) Sergej Nariškin optužio je jedan broj zapadnih država da pokušava ponovo da raspiri sukob u Nagorno-Karabahu.

ЗАПАД СПРЕМА НОВИ РАТ У КАРАБАХУ: Русија упозорила на паклени план наставка крвавог сукоба на Кавказу

Foto: Printscreen/Ministarstvo odbrane Azerbejdžana

- Prema informacijama koje posedujemo, neke zapadne države, preko dostupnih kanala, provociraju jermenske i azerbejdžanske nacionaliste da diskredituju i prekrše sporazum o prekidu vatre. Jermene pokušavaju da ubede da je mir u Karabahu poraz Jerevana. Ubacuje se ideja o potrebi vođenja „rata do konačne pobede“. Azerbejdžancima, naprotiv, govore da im je Kremlj ukrao pobedu, kada je azerbejdžanska vojska bila na korak od zauzimanja Stepanakerta - navodi se u saopštenju Nariškina koje je objavila pres-služba SVR.

SAD i njihovim saveznicima se ne sviđa što su vojne akcije u Karabahu zaustavljene uz posredovanje Moskve, dodao je on.

- Vodeće države NATO-a žele da sakriju svoju iritaciju što je sporazum Azerbejdžana i Jermenije o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu postignut uz aktivno učešće Rusije. SAD i njihovi saveznici su iznervirani što je rat zaustavljen posredovanjem Moskve. Jer to je, u suštini, poništilo, njihov višegodišnji rad na potiskivanju Rusije iz Zakavkazja - rekao je Nariškin.

- Ni Vašington, ni „Ujedinjena Evropa“ ne žele da se pomire sa postojećim odnosom snaga u regionu. Da bi ga „demontirali“, nisu smislili ništa bolje nego da ponovo pokušaju da podstaknu razdor između naroda Azerbejdžana i Jermenije - zaključio je ruski obaveštajac.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (6)

Ljube

19.11.2020. 03:52

Pravoslavlje definitivno osudjeno na propast....Jermeni ,kao i mi Srbi osudjeni i gurnuti niz vodu ....kod Srbz vere nema ni u peti od noge ,a Jermeni su blizu tome ,o Rusima suvisno govoriti ....

buki

22.11.2020. 20:13

@Lucky - Zato što to neće jermenski narod. Ne žele da ih okupiraju ni Rusi ni Ameri, a u isto vreme bi im dobro došla odbrana i jednih i drugih. To je skoro nemoguće, pa su tu gde su i još su za sada dobro prošli. To ne znači da mi ih nije žao, ali ja nisam ta koja može da im pomogne.