BIVŠI FRANCUSKI PREDSEDNIK U BOLNICI: Valeri Žiskar d'Esten hospitalizovan u Turu

G. ČVOROVIĆ

16. 11. 2020. u 23:13

BIVŠI francuski predsednik Valeri Žiskar d'Esten (94) smešten je u nedelju u bolnicu, saznalo se u ponedeljak u Francuskoj.

БИВШИ ФРАНЦУСКИ ПРЕДСЕДНИК У БОЛНИЦИ:  Валери Жискар дЕстен хоспитализован у Туру

Foto: Printskin

D'Esten je prebačen na kliniku u gradu Turu, u blizini njegovog poseda na oko dvesta kilometara jugozapadno od Pariza.

Nekadašnji francuski predsednik se nalazi na odeljenju kardiologije. Izvori bliski bivšem šefu države ističu da se ne radi o težoj kliničkoj slici. U bolnicu je prebačen helikopterom, ali se naglašava da je to uobičajena procedura s obzirom da se radi o nekadašnjem predsedniku.

Ističe se da je bio veoma umoran i da je teško govorio, ali da mu je u ponedeljak ujutro bilo bolje. Supruga An Emon (87) ga redovno obilazi.

Valeri Žiskar d'Esten, koji je obavljao dužnost francuskog predsednika od 1974. do 1981, bio je hospitalizovan nekoliko dana sredinom septembra u pariskoj bolnici "Žorž Pompidu" zbog lakše upale pluća. Nije se, kažu, radilo o korona virusu.

                                                                        

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MEDIJI TVRDE: Netanjahu odgovorio Berbokovoj - Mi nismo nacisti, u Gazi nema gladi