MAFIJAŠKI BOS I DALjE NEUHVATLjIV: U bekstvu je gotovo tri decenije, a drugi put osuđen na doživotni zatvor

Tanjug

21. 10. 2020. u 14:52 >> 15:02

МАФИЈАШКИ БОС И ДАЉЕ НЕУХВАТЉИВ: У бекству је готово три деценије, а други пут осуђен на доживотни затвор

EPA

NAJTRAŽENIJI italijanski mafijaški bos Mateo Mesina Denaro, osuđen je u odsustvu na novi doživotni zatvor zbog uloge u ubistvima antimafijaških tužilaca Đovanija Falkonea i Paola Borselina 1992. godine.

Mesina Denaro (58), koji se smatra najmoćnijim članom sicilijanske Koza Nostre, u bekstvu je od 1993. i već je suočen sa doživotnom kaznom zbog uloge u bombaškim napadima te godine u Firenci, Rimu i Milanu u kojima je ubijeno 10 ljudi, preneo je Rojters.

Sud u sicilijanskom gradu Kaltaniseta presudio je kasno juče pri kraju suđenja započetog pre tri godine, da je Mesino Denaro, takođe, bio jedan od idejnih tvoraca projekta ubistva Falkonea i Borselina.

Falkone, njegova supruga i tri člana njegove policijske pratnje ubijeni su 23. maja 1992. godine kada su im automobile digli u vazduh na autoputu dok su se vozili do Palerma sa obližnjeg aerodroma.

Borselino je, zajedno sa pet članova njegove pratnje, ubijen dva meseca kasnije, u eksploziji automobila bombe dok je prelazio ulicu u Palermu ispred kuće njegove majke, koju je nameravao da poseti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)