UZ KISEONIČKU MASKU GLEDAO VENČANJE SINA: Kovid pacijenta u Jerusalimu dogurali do prozora bolničke sobe kako bi pratio ceremoniju

Beta

19. 10. 2020. u 15:33

Jedan Izraelac koji je KOVIDA-19 leži u bolnici, imao je priliku da venčanje svog sina gleda s prozora bolničke sobe.

УЗ КИСЕОНИЧКУ МАСКУ ГЛЕДАО ВЕНЧАЊЕ СИНА: Ковид пацијента у Јерусалиму догурали до прозора болничке собе како би пратио церемонију

Jerusalim / Foto B. Subašić

Pošto je njegovo stanje veoma teško, dogurali su mu krevet do prozora okićenog balonima, odakle je s cermonijalnim šeširom ultraortodoksnih Jevreja i s maskom za kiseonik, posmatrao svečanost.

U krugu medicinskog centra “Hadas” u Jerusalimu par iz Arada, na jugu Izraela, bio je okružen nekolicinom gostiju i fotografa sa zaštitinim maskama i uz druge mere u skladu sa smernicama Ministarstva zdravstva.

Ta mala, tiha svečanost je bila sušta suprotnost masovnim proslavama koje priređuju neki od ultraortodoksnih Jevreja, otvoreno se protiveći protivepidemijskim merama.

U Izraelu je broj novozaraženih opao pošto su na snazi ograničenja, uključujući zabranu okupljanja više od 20 ljudi napolju, a više od desetoro unutra. Tokom pandemije u Izraelu je zabeleženo više od 303.000 zaraženih, a od KOVIDA-19 je umrlo više od 2.200.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OGLASILA SE MELANIJA TRAMP: Moramo da se ujedinimo, moramo da hranimo seme slobode