DA LI JE OVO PLAN AMERIKE? "Razbiti rusku ekonomiju“ i pobediti u trci u naoružanju

Novosti onlajn

18. 10. 2020. u 14:32

SAD su uverene u sposobnost Vašingtona da „razbije rusku ekonomiju“ i pobedi u trci u naoružanju, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov.

ДА ЛИ ЈЕ ОВО ПЛАН АМЕРИКЕ? Разбити руску економију“ и победити у трци у наоружању

Novosti

Antonov je rekao da Moskva pokušava da ubedi američke političare da je odsustvo dijaloga o sprečavanju trke u naoružanju opasno, ali da za sada nije postigla rezultate. Prema njegovim rečima, sada su Sjedinjene Američke Države i Rusija sve bliže trci u naoružanju.

Kako je rekao, Amerikanci smatraju da će uspeti da „sprovedu staru politiku razbijanja ruske ekonomije na komade“ i da pobede u trci u naoružanju.

- I uprkos mojim stalnim ubeđivanjima u opasnost takvog puta, u potrebu za dijalogom, za sada nije bilo moguće ubediti aktuelne američke političare, makar ključne, koji su odgovorni za kontrolu naoružanja - rekao je on.

Ranije je Antonov izjavio da će Moskva adekvatno odgovoriti na američko raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u azijsko-pacifičkom regionu.

- Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a sinoć su mi još jednom to potvrdili, tada će domet tih raketa dosezati do Rusije i njenih strateških objekta za taktičko nuklearno obuzdavanje - rekao je Antonov Prvom kanalu.

Prehodno je savetnik za nacionalnu bezbednost Bele kuće Robert O'Brajan saopštio da predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o produžavanju Sporazuma o smanjenju i ograničenju strateškog ofanzivnog naoružanja (START 3) na godinu dana bez preduslova, ali bez zamrzavanja određenog broja nuklearnih bojevih glava, nije opcija za rešavanje tog pitanja.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)