AMERIKANCI RASPOREĐUJU RAKETE U AZIJI: Oglasio se ruski ambasador, Moskva će odgovoriti na provokaciju

Novosti online

18. 10. 2020. u 00:39

АМЕРИКАНЦИ РАСПОРЕЂУЈУ РАКЕТЕ У АЗИЈИ: Огласио се руски амбасадор, Москва ће одговорити на провокацију

Foto: AP Photo/Hassan Ammar

MOSKVA će adekvatno odgovoriti na razmeštanje američkih raketa srednjeg i kraćeg dometa u azijsko-pacifičkom regionu, rekao je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov, piše RIA Novosti.

- Ako američke rakete budu raspoređene u azijsko-pacifičkom regionu, a juče mi je još jednom potvrđeno da će se to desiti, Ruska Federacija će biti u njihovom dometi, i to će uticati na strateške ciljeve taktičkog nuklearnog odvraćanja - rekao je Antonov.

Diplomata je podsetio da je Rusija u februaru 2019. preuzela jednostrane obaveze da neće razmeštati rakete srednjeg i kraćeg dometa dok američki ne budu postavili rakete u Aziji i na Pacifiku.

- Kada sam dobio potvrdu da će Amerikanci to uraditi, odmah sam rekao da će, naravno, ruska strana preduzeti odgovarajuće korake - dodao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Varto Marx

18.10.2020. 13:34

Amerikanac nikada mirno me spava trazi drzave gde moze da upotrebi svoje stratesko naoruzanje Najveci neprijstelj na zemaljekoj kugli. Svugde gde je izvrsijo agresiju, niko se nije usudijo da sprijeci agresora.