IZRAEL JE ODGOVORAN ZA GENOCID U REPUBLICI: Lider Nagorno-Karabaha izneo ozbiljne optužbe

Novosti online

11. 10. 2020. u 10:08

VLASTI Izraela, koje isporučuju ofanzivno naoružanje Azerbejdžanu, snose odgovornost za genocid u Karabahu, izjavio je predsednik nepriznate republike Nagorno-Karabah Araik Arutjunjan.

ИЗРАЕЛ ЈЕ ОДГОВОРАН ЗА ГЕНОЦИД У РЕПУБЛИЦИ: Лидер Нагорно-Карабаха изнео озбиљне оптужбе

Foto: Jutjub/ Armenian Public TV

Na taj način je Arutjunjan odgovorio tokom konferencije za štampu na pitanje novinara o tome da izraelsko rukovodstvo tvrdi da nije znalo za upotrebu bespilotnih letelica, koje se isporučuju Azerbejdžanu - ne u odbrambene, već u ofanzivne svrhe i napade na civilno stanovništvo.

- Tokom aprilskog rata, odnosno eskalacije sukoba 2016. godine, izraelske vlasti ne samo da su znale da se naoružanje, koje se isporučuje Azerbejdžanu, koristi u ofanzivne svrhe umesto u odbrambene, već su ih koristili specijalisti koji su došli iz Izraela. Stoga su te izjave podsmevanje ljudima. Naravno da znaju i da nastavljaju da isporučuju oružje. I za taj genocid su odgovorne i vlasti Izraela, koji je i sam preživeo genocid - rekao je lider Karabaha.

Prema njegovim rečima, koraci izraelskog rukovodstva dokazuju da se „u svetu zbog novca gaze ljudske i božanske vrednosti“.

- Ne samo vlasti Izraela, već i vlasti drugih zemalja znaju sve o svemu i nastavljaju da isporučuju Azerbejdžanu oružje - rekao je on.

S tim u vezi, portparol Ministarstva odbrane Jermenije Arcrun Ovanisjan izjavio je da se iz Turske i Izraela isporučuju udarni dronovi pod izgovornom humanitarnog tereta.

- U Azerbejdžan se intenzivno isporučuju udarne bespilotne letelice iz Turske i Izraela pod izgovorom humanitarnog tereta - napisao je on na Fejsbuku.

Borbe na kontakt liniji u Karabahu počele su 27. septembra. Baku i Jerevan međusobno se optužuju za izbijanje sukoba. U Jermeniji je objavljeno ratno stanje i opšta mobilizacija. U Azerbejdžanu je uveden policijski čas i delimična mobilizacija.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri