BELA KUĆA PUNA KORONE: U najužem krugu Trampovih saradnika raste broj obolelih, vojni vrh u karantinu, zaražen Kongres!

D. SAVIĆ

07. 10. 2020. u 22:58

ŠIRI se broj obolelih od virusa korona u najužem okruženju, kovidom 19 zaraženog predsednika SAD Donalda Trampa, ali uprkos tome šef Bele kuće najavljuje "sjajan" duel u Majamiju sa Džozefom Bajdenom, demokratskim rivalom na izborima 3. novembra.

БЕЛА КУЋА ПУНА КОРОНЕ: У најужем кругу Трампових сарадника расте број оболелих, војни врх у карантину, заражен Конгрес!

Foto AP

No, Bajden veli da debate 15. oktobra ne treba da bude, ako Tramp i dalje ima koronu:

- Previše ljudi je obolelo i to je vrlo ozbiljan problem. Vodiću se onim što doktori kažu, kada i ako bude debate - rekao je on.

Neprofitna Komisija za predsedničke debate se još nije oglasila, ali već sinoć, na zahtev demokrata, za debatu između kandidata za potpredsednika Majka Pensa i njegovog demokratskog rivala, Kamale Haris, u Solt Lejk Sitiju su uvedene dodatne mere bezbednosti. Uprkos negativnom testu dvoje učesnika na kovid 19, delila su ih četiri metra udaljenosti. Pleksiglas je odvajao učesnike, ali i medijatora debate.

U međuvremenu, savetnik u Beloj kući Stiven Miler bio je poslednji u nizu obolelih od kovida 19 u najužem Trampovom krugu. Miler, čija je supruga Keti Miler, inače portparol potpredsednika SAD Majka Pensa, takođe u maju imala kovid 19, a baka od 97 godina preminula od iste bolesti, trenutno je u samoizolaciji.

U Beloj kući obolela je već prva dama Melanija Tramp, predsednikova pomoćnica Houp Hiks, menadžer i savetnik kampanje Bil Stipajn i Kris Kristi, lični asistent šefa države Nikolas Luna. Obolela je sekretarka za medije Kejli Mekenani i čak tri njena pomoćnika. Mnogi oboleli su prisustvovali okupljanju u ružičnjaku Bele kuće 26. septembra, pa se baš tadašnje predstavljanje Trampovog kandidata za sudiju Vrhovnog suda Ejmi Koni Baret, smatra "super rasejačem" zaraze.

Zaraženih ima u Kongresu SAD. Skoro ceo vojni vrh glavne komande američke armije, savetnici glavnokomandujućeg Trampa, trenutno su u karantinu posle sastanka sa zvačničnikom obalske straže, admiralom Čarlsom Rejom, zaraženim virusom korona.

- Visoki vojni lideri ostaju u potpunosti sposobni da sprovode dužnosti sa alternativne lokacije - saopštio je Pentagon.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega