AMERIČKE RAKETE POTPUNO ZAKAZALE: Ukrajinci kupili džaveline, protivtenkovski sistem otkazao poslušnost (VIDEO)

Novosti online

24. 09. 2020. u 18:05

АМЕРИЧКЕ РАКЕТЕ ПОТПУНО ЗАКАЗАЛЕ: Украјинци купили џавелине, противтенковски систем отказао послушност (ВИДЕО)

Foto: EPA

AMERIČKI antitenkovski raketni bacač „džavelin“ zakazao je tokom vojnih vežbi u Ukrajini kojima je prisustvovao i predsednik te zemlje Vladimir Zelenski.

Američko oružje nije se dobro pokazalo usred njegove isporuke Ukrajini, budući da je jedan kontigent stigao u junu, a sledeći se očekuje 2021.

Usred velike medijske pompe o isporuci „džavelina“ Ukrajini, američko oružje se pokazalo u skladu sa čuvenom rečenicom iz crtanog filma „Čemu ovo služi, a uz to i ne radi“.

Komandant Severne komande Ukrajinskih oružanih snaga Valerij Zalužni potvrdio je incident lokalnim medijima, prenosi RT.

- Džavelin nije radio. Raketa nije izletela iz njega. Možda je u pitanju greška operatora, a možda nešto drugo. Moramo to da odgonetnemo - rekao je Zalužni.

Incident se dogodio na vežbi održanoj u Mikolajevskom regionu u kojoj je učestvovalo oko 12.000 ljudi.

Ova vežba je na zvaničnom sajtu predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog opisana kao „prva vežba koja se sprovodi u skladu sa standardima NATO otkako je Ukrajina dobila status partera unapređenih mogućnosti u tom paktu“.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Matora Mačketina

24.09.2020. 18:19

Један пројектил кошта преко 150 000 долара. Шта бисте направили са аутомобилом који толико кошта и не стартује?

Filozof

25.09.2020. 10:42

@Matora Mačketina - Otpustio bih radnike ili bi im smanjio plate. Koliko sam čuo u liberalizmu država, narod to jest ti putem tvog plaćanja poreza mogu da spasem firmu. Ima dosta primera o tome u SAD.

Filozof

25.09.2020. 10:45

@Matora Mačketina - Prvi komentar koji sam napisao je trebao da bude odgovor. Izgleda da ne radi deo gde možeš da odgovoriš na komentar. Ukrajinci bi trebalo više da se baziraju na tenkove, artiljeriju, avijaciju.

Šator

25.09.2020. 07:20

Сељаци нису знали да прочитају упутство. Хоће на силу да буду Западњаци. Изгледају као Јељцин који пијан плеше пред Клинтоном и Мејџором, док се они зацењују. Конвертитска посла