FRANCUSKA S NAJVIŠE NOVOZARAŽENIH U EVROPI: Nizak broj pacijenata i preminulih

ZA poslednjih 24 sata u Francuskoj je ponovo zabeleženo blizu pet hiljada novih slučajeva – ukupno 4.982. Francuska je u poslednje vreme evropska zemlja sa najvećim brojem oboljenja u jednom danu.

ФРАНЦУСКА С НАЈВИШЕ НОВОЗАРАЖЕНИХ У ЕВРОПИ:  Низак број пацијената и преминулих

Maske na Monmartru / Foto AP

Vlasti upozoravaju na porast novoobolelih i oprez u ovom trenutku kada su se deca vratila u škole, a zaposleni na radna mesta posle povratka s godišnjih odmora.

Istovremeno se napominje da se radi 900.000 testova nedeljno, s tendencijom da ih vrlo brzo, prema rečima ministra zdravlja Olivijea Verana, bude i milion. To pokazuje podatak od 4,3 odsto pozitivnih među testiranima, koji je u stalnom porastu. Ne tako davno, iznosio je 1,1.

Broj pacijenata, međutim, ni izdaleka ne prati ovaj rast. Proletos, kada je testirano daleko manje ljudi, sa sličnim brojem novozaraženih, bilo je preko 30.000 pacijenata, od kojih preko 7.000 na respiratorima. Danas ih ima svega 4.604 na bolničkom lečenju, što je samo 22 više nego u ponedeljak, i 424 na veštačkoj ventilaciji, 25 u plusu u odnosu na dan ranije.

Utorak je dan kada se u Francuskoj, jednom nedeljno, zvaničnoj statistici pridodaju i podaci iz staračkih domova.

Za jedan dan ukupno je od virusa korona u ovoj zemlji preminulo 19 ljudi. U martu, sa sličnim brojem novoobolelih, umiralo je i po nekoliko stotina, pa i preko hiljadu osoba za 24 sata.

                                                                                  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri