HITNO NAREĐENJE PUTINA: Molim vas, kaznite ih gde god se nalaze

Novosti online

19. 03. 2024. u 18:28

RUSKI predsednik Vladimir Putin je na proširenom sastanku odbora FSB idzao hitno naređenje zaposlenima u agenciji da ne zaborave na izdajnike koji su se pridružili ukrajinskim diverzantsko-izviđačkim grupama.

ХИТНО НАРЕЂЕЊЕ ПУТИНА: Молим вас, казните их где год се налазе

Foto: Tanjug/AP

- Molim vas, kao što je to uvek bio slučaj u našoj istoriji, da ne zaboravimo ko su, da ih poimence identifikujemo. Kaznićemo ih bez zastarelosti, gde god da se nalaze - rekao je on.

Predsednik je poručio da se ovom poslu posveti posebna pažnja, „da se niko ne osramoti“. On je naglasio da zemlja pamti, pa sadašnjim izdajnicima neće oprostiti.

Istovremeno, Putin je primetio da su svi pokušaji da se probiju neprijateljski vojnici propali. Prema njegovim rečima, diverzanti su planirali da izvrše teroristički napad na granici, ali su pretrpeli velike gubitke. Predsednik je dodao da strani „gospodari napuštaju izdajnike Rusije kao meso“ – „i to im dobro služi“.

Šef države je takođe zahvalio svim zaposlenima FSB na profesionalizmu i hrabrosti, posebno istakavši one koji obezbeđuju bezbednost u Donbasu i Novorosiji. On je dodao da je u poslednje vreme mnogo urađeno na jačanju granice, uključujući i zonu borbenih dejstava.

- Želeo bih da napomenem da su 2023. godine oficiri FSB delovali kompetentno i jasno u svim svojim oblastima, u stvari potvrđujući visok status i autoritet službe kao ključne karike u sistemu obezbeđenja državne bezbednosti i suvereniteta Rusije - rekao je Putin. rekao.

On je dodao da će se nadležni uvek sećati službenika resora koji su poginuli na dužnosti i da će svakako podržavati njihove porodice.

Predsednik je takođe primetio da FSB uspešno suzbija pokušaje mešanja u unutrašnje stvari Rusije, uključujući i tokom predsedničkih izbora. Prema njegovim rečima, najodgovorniji i najintenzivniji deo rada odeljenja odnosi se na sprovođenje specijalne operacije u Ukrajini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!