"MI PAŽLJIVO PRATIMO" Kremlj: NATO želi da konsoliduje svoje prisustvo na Severnom Kavkazu

Novosti online

19. 03. 2024. u 11:58

MALO je verovatno da će pokušaji NATO-a da proširi svoj uticaj dodati stabilnost Severnom Kavkazu, rekao je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

МИ ПАЖЉИВО ПРАТИМО Кремљ: НАТО жели да консолидује своје присуство на Северном Кавказу

Foto D. Dozet

- Svesni smo želje NATO-a da konsoliduje svoje prisustvo na Severnom Kavkazu. To je vidljivo golim okom. Takođe postoji razumevanje da pokušaji NATO-a da proširi svoj uticaj verovatno neće doprineti stabilnosti na Severnom Kavkazu i predvidljivosti situacije. Ti kontakti su suvereno pravo kavkaskih država. Mi pažljivo pratimo i nameravamo da se fokusiramo na naše bilateralne odnose i instrumente saradnje koje naša strana ima - rekao je Peskov novinarima.

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan sastao se u utorak sa generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom, sa kojima je razgovarano o nizu regionalnih pitanja i mirovnom sporazumu između Bakua i Jerevana.

Stoltenberg obilazi Južni Kavkaz. On se 17. marta u Bakuu sastao sa predsednikom Azerbejdžana Ilhamom Alijevim, 18. marta je posetio Gruziju, a potom došao u Jermeniju.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!