AMERIKA POZVALA RUSIJU I KINU: Hajde da pregovaramo odmah i bez uslova!

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

18. 03. 2024. u 18:07 >> 18:08

SJEDINjENE Države žele odmah bez preduslova da započne bilateralne razgovore sa Kinom i Rusijom na temu kontrole naoružanja, rekla je ambasador Amerike u UN Linda Tomas-Grinfild na sednici Saveta bezbednosti.

АМЕРИКА ПОЗВАЛА РУСИЈУ И КИНУ: Хајде да преговарамо одмах и без услова!

Foto: Profimedia/Ilustracija

- Sjedinjene Države žele da stupe u bilateralne razgovore o kontroli naoružanja sa Rusijom i Kinom, odmah i bez uslova. Sve što treba da uradite jeste da kažete “da” i da sednete za pregovarački sto u duhu dobre volje, rekla je Tomas-Grinfild.

Kako je krajem februara rekao Vladimir Putin , Moskva vidi da zapadne zemlje, s jedne strane, pozivaju na strateški poraz Rusije, a sa druge, navodno, žele da pregovaraju sa njom o strateškoj stabilnosti. Predsednik je naglasio da je to nemoguće.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je da sada dijalog o strateškoj stabilnosti može biti samo iskren, a ne onakav na koji su SAD navikle. On je dodao da se poverenje ne može vratiti u uslovima u kojima je Rusija otvoreno proglašena neprijateljskom državom i pretnjom koja mora biti uništena.

 

BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!