STOLTENBERG: Brodovi Crnomorske flote gađani raketama koje je isporučio NATO

Novosti online

14. 03. 2024. u 13:29

UKRAJINSKI napadi na brodove ruske Crnomorske flote u poslednje dve godine izvođeni su raketama koje je isporučio NATO, izjavio je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.

СТОЛТЕНБЕРГ: Бродови Црноморске флоте гађани ракетама које је испоручио НАТО

Foto: Profimedia

Kako je naveo, brodovi su napadani raketama "storm šedou" i "skalp" koje su isporučile zemlje NATO-a. To, prema njegovom mišljenju, potvrđuje važnost uvećanja isporuka raketa Kijevu.

Nije otkrio ko je vršio izviđanje i određivanje ciljeva.

Stoltenberg je, predstavljajući redovni godišnji izveštaj o bezbednosti NATO-a, rekao i da rusko hipersonično oružje zahteva da Alijansa izgradi višeslojni i snažan sistem protivraketne odbrane.

Ponovio je da u NATO-u, kao i do sada, ne vide direktnu pretnju sa strane Rusije prema bilo kojoj državi-članici, uključujući Finsku.

Prema njegovim rečima, evropski saveznici u Alijansi će tokom ove godine na odbranu potrošiti 470 milijardi dolara, odnosno dva odsto njihovog ukupnog BDP-a.

Apelovao je na saveznike da požure sa isporukama pomoći Ukrajini kojoj nedostaje municije.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO: DR Novosti: Kada treba početi sa anti-age rutinom

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!