ZELENSKI TRAŽI NAORUŽANJE: Oružje i protivvazdušna odbrana su potrebni da bi se spasili životi (VIDEO)

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

06. 03. 2024. u 19:30

UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski izjavio je danas da u svetu postoji dovoljno sistema protivvazdušne odbrane i mogućnosti proizvodnje oružja za odbranu, a da je Ukrajini potrebno oružje sada da bi se spasili životi ljudi.

ЗЕЛЕНСКИ ТРАЖИ НАОРУЖАЊЕ: Оружје и противваздушна одбрана су потребни да би се спасили животи (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

-Rešenja su sada potrebna – ne jednog dana, već za ljude koji svakodnevno i svake noći trpe terorističke napade, rekao je Zelenski u video obraćanju.

On je naveo da su ruske snage tokom noći ispalile 20 dronova "šahed", prenosi Ukrinform.

-Jutros je izveden još jedan raketni napad na grad. Ima ranjenih, ima mrtvih... Treba nam više zaštite, rekao je Zelenski i naveo da je danas sa grčkim premijerom Kirijosom Micotakisom razgovarao o jačanju ukrajinske protivvazdušne odbrane.

Ukrajinski lider je prethodno na konferenciji za novinare sa grčkim premijerom u Odesi rekao da će Grčka učestvovati u restauraciji kulturnog nasleđa Ukrajine, posebno Odese.

-Želim da se zahvalim Grčkoj na njenoj spremnosti da učestvuje u obnovi našeg kulturnog nasleđa , uključujući i Odesu. Ne može se dozvoliti da Putinova mržnja uništi našu Odesu, našu zemlju, našu Evropu, poručio je Zelenski.

Ruska vojska je jutros napala Odesu, a tokom sastanka Micotakisa sa predsednikom Ukrajine, odjeknula je eksplozija u luci Odesa. Ukrajinska vojska je saopštila da je u ruskom granatiranju poginulo pet osoba.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!