MEDVEDEV NAJAVIO POHOD NA KIJEV: "Elite koje sada vladaju moraju da odu"

Tanjug

22. 02. 2024. u 08:49

ZAMENIK predsednika Saveta za bezbednost Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je da bi ruske snage mogle da stignu do Kijeva, ako ne sada, onda u drugoj fazi sukoba, a da "elite" koje sada vladaju u glavnom gradu Ukrajine moraju da odu.

МЕДВЕДЕВ НАЈАВИО ПОХОД НА КИЈЕВ: Елите које сада владају морају да оду

Foto: Profimedia/Ilustracija

Ruske snage bi mogle da stignu do Kijeva zbog toga što, kako je rekao Medvedev, pretnja postojanju Rusije dolazi iz toga grada koji kontrolišu protivnici Ruske Federacije predvođeni SAD. Medvedev tvrdi da kijevski režim predstavljaju marionete koje nemaju savest, niti strah za budućnost Ukrajine.

Elite koje sada vladaju u Kijevu moraju da odu, pojedine će same to da izaberu, a pojedine će biti prinuđene, rekao je Medvedev za ruske medije. Medvedev je naveo da se sve odluke Kijeva donose u inostranstvu i u sedištu NATO-a i da bi zbog toga taj grad verovatno mogao biti cilj ruskog osvajanja, prenela je agencija RIA Novosti.

Medvedev tvrdi da zapadni političari, uključujući nemačkog kancelara Olafa Šolca i visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, ne veruju da će Ukrajina pobediti, ali da su prinuđeni, kako je naveo, da to ponavljaju u javnosti da bi opravdali enormne izdatke za vojnu pomoć Kijevu.

- Stavovi Moskve i Vašingtona su sada suprotni i teško da će biti moguće premostiti taj jaz i unaprediti odnose u narednim decenijama - rekao je Medvedev.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu