„PRETNJA PO BEZBEDNOST“: Bajden naložio da se stupi u kontakt sa Rusijom

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

15. 02. 2024. u 23:13

BELA kuća tvrdi da se „pretnja po nacionalnu bezbednost“, na koju je upozoren Kongres, odnosi na „protivsatelitsko oružje“ koje navodno pravi Rusija.

„ПРЕТЊА ПО БЕЗБЕДНОСТ“: Бајден наложио да се ступи у контакт са Русијом

Foto: Jutjub/Tech Insider

Zbog toga je američki predsednik Džozef Bajden naložio administraciji da stupi u direktan kontakt sa Moskvom.

-Mogu da potvrdim da se to tiče protivsatelitskih sistema koje pravi Rusija. Nema neposredne pretnje po bilo čiju bezbednost. Ne govorimo o oružju koje se koristi protiv ljudi ili za fizička razaranja na zemlji, rekao je koordinator za strateške komunikacije u Savetu za nacionalnu bezbednost Bele kuće Džon Kirbi.

Kako je dodao, predsednik SAD Džozef Bajden naložio je američkoj administraciji da stupi u direktan dijalog sa Rusijom zbog protivsatelitskog oružja.

-Bajden je naložio da se preduzme niz početnih koraka, uključujući redovne brifinge za Kongres, direktnu diplomatsku saradnju sa Rusijom, sa našim saveznicima i partnerima, kao i sa svim drugim zemljama u svetu na čiju sferu interesa to utiče, rekao je Kirbi.

Američki Kongres će 15. februara održati zatvoreni brifing o „ozbiljnoj pretnji nacionalnoj bezbednosti“. Televizijski kanal „Ej-Bi-Si“ je ranije, pozivajući se na izvore, javio da se radi govori o planovima Rusije da postavi nuklearno oružje u svemir. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je kasnije da takve vesti u zapadnim medijima predstavljaju još jednu smicalicu Bele kuće.

sputnikportal.rs

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave