"PRIMORAĆE NAS DA ODREAGUJEMO" Poruka iz Moskve - Odgovorićemo ako Amerika rasporedi nuklearno oružje u Velikoj Britaniji

Марија Стевановић
Marija Stevanović

05. 02. 2024. u 13:53

RUSIJA prati situaciju na temu mogućeg raspoređivanja američkog nuklearnog oružja na teritoriji Velike Britanije i u slučaju da se to ostvari, reagovaćemo na odgovarajući način, izjavio je predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim organizacijama u Ženevi Genadij Gatilov televiziji „Rosija 24“.

ПРИМОРАЋЕ НАС ДА ОДРЕАГУЈЕМО Порука из Москве - Одговорићемо ако Америка распореди нуклеарно оружје у Великој Британији

Foto Shutterstock

- Pratimo tu informaciju. Moguće je da je reč o dekonzervaciji avionske baze sa američkim nuklearnim oružjem u Velikoj Britaniji. Takođe se govori i o mogućem slanju nuklearnog oružja u baltičke zemlje i Poljsku. Sve to stvara napetu situaciju, ali mi pratimo kako se kreće razvoj u tom pravcu. Naravno, ako je tako, Rusija će biti primorana da na odgovarajući način odreaguje - rekao je ruski diplomata.

Ranije je britanski list „Telegraf“, pozivajući se na dokumenta Pentagona, saopštio da SAD prvi put nakon 15 godina planiraju da rasporede nuklearno oružje u Velikoj Britaniji, jer se „ruska pretnja povećava“.

Kao što je navedeno u listu, na britanskoj avionskoj bazi Lejkenhit u okrugu Safolk planiraju da rasporede nuklearne bojeve glave tri puta veće od snage bombe koja je bačena na Hirošimu.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

EVO KAKO KURTIJEVI SRBI VODE LEPOSAVIĆ: Izdala Srbiju i Srbe pa šmrče kokain u opštini

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)