PUTINOVA IZJAVA JE JASNA: Stav Moskve o "napadima na evropske zemlje" već poznat

Novosti online

05. 02. 2024. u 11:04

O NAPADU Rusije na evropske zemlje, o čemu tvrde vojni zvaničnici na Zapadu, ne može biti reči, Moskva nema nikakvog interesa da ratuje sa zemljama NATO-a, izjavio je u intervjuu Sputnjiku novi ambasador Rusije u Holandiji i predstavnik Rusije u Organizacija za zabranu hemijskog oružja (OZHO) Vladimir Tarabrin.

ПУТИНОВА ИЗЈАВА ЈЕ ЈАСНА: Став Москве о нападима на европске земље већ познат

Foto: EPA/Profimedia/ilustracija

- Želim da potvrdim da o ‘napadima na evropske zemlje’ o kojima tvrde vojni zvaničnici na Zapadu, ni sada, ni u budućnosti ne može da bude reči. Želim da napomenem da je predsednik Rusije Vladimir Putin direktno i nedvosmisleno izjavio: naša zemlja nema interesa da ratuje sa državama NATO-a, kao i da nema nikakvih teritorijalnih nesuglasica, nema geopolitičkog ili ekonomskog smisla - rekao je ruski ambasador.

On je naveo da bi upravo od toga trebalo da polaze zapadni političari kada grade odnos sa Rusijom.

- Međutim, oni ne mogu to da dopuste – neophodno je da sve vreme plaše sopstvene građane, da podržavaju antirusku paranoju, kako bi se pred stanovništvom opravdala ogromna novčana sredstva koja su data za ukrajinske projekte i sopstveni vojnoindustrijski kompleks - zaključio je Tarabrin.

Ranije je šef Vojnog komiteta NATO, admiral Rob Bauer izjavio da NATO na vežbama radi na reagovanju na moguću „invaziju“ Rusije na istočni bok.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je u januaru rekao da Alijansa ne vidi neposrednu pretnju Rusije protiv bilo kog od saveznika.

(Sputnjik)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVI SNIMAK IZ ARENE: Evo šta se desilo kada su se u hodniku sreli Naneli i Lazarević (VIDEO)