VIKTORIJA NULAND PORUČILA ANKARI: Turska mora da se reši sistema S-400 da se vrati ponovo u program F-35!

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

31. 01. 2024. u 17:11

VIKTORIJA Nuland, zamenik državnog sekretara SAD i osoba koju zovu sivom eminencijom bajdenove administracije i arhitektom Majdanskih dešavanja u Ukrajini decembar 2013/mart 2014 oglasila se o Turskoj i programu F-35 iz koga je ta država izbačena kada je kupila ruski PVO sistem S-400.

ВИКТОРИЈА НУЛАНД ПОРУЧИЛА АНКАРИ: Турска мора да се реши система С-400 да се врати поново у програм Ф-35!

Foto: Profimedia/Ilustracija

Viktorija Nuland izjavila je da su Sjedinjene Države nisu spremne da puste Tursku nazad u svoj program borbenog aviona F-35 sve dok se reši pitanje njene nabavke ruskog odbrambenog raketnog sistema S-400, rekla je za CNN TURK vršilac dužnosti zamenika državnog sekretara SAD Viktorija Nuland.

-Bili smo u procesu pregovora o prodaji Patriot-a, a dok su ti pregovori trajali, Turska je otišla u drugom pravcu… Iskreno, ako možemo da rešimo ovo pitanje S-400, što želimo da uradimo, SAD bi rado pozdravile Tursku nazad u porodicu F-35. Ali prvo moramo da rešimo ovo drugo pitanje, i dok ga rešavamo, takođe moramo da obezbedimo da Turska ima jaku protivvazdušnu odbranu, rekla je ona u intervjuu na marginama posete Turskoj u nedelju, čiji je cilj „oživljavanje“ veza. između dve zemlje.

Po pitanju sporazuma o nabavci američkih aviona F-16 i kompleta za modernizaciju koji još treba da odobri Kongres, Nuland je rekla da su uloženi napori da se američki zakonodavci ubede da je „razvoj flote F-16 u Turskoj veoma važno za američku bezbednost i da je potpuna aktivnost i učešće na ovom nivou važno za podelu tereta među saveznicima.

-Turska nabavka ovih aviona je prioritet za SAD, dodala je ona.

(TV Front)

BONUS VIDEO - ŠOJGU IZNEO PODATKE O KONTRAOFANZIVI Ukrajina izgubila 125.000 vojnika i 16.000 komada vojne tehnike

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!